Jonathan Stenvall

Jonthan Stenvall er en av de unge fotografene du får møte på festivalen.

I foredraget hans får du møte mange dyr og bli med på steder han besøker for å fotografere og oppleve hvordan evolusjonen i løpet av millioner av år har utviklet dem til de svært komplekse skapningene de er i dag.

Vi skal blant annet til Himalayas topper,  Costa Ricas tåkefulle regnskoger og Østersjøens isolerte øyer for å se nærmere på de livsformene som har tilpasset seg livet på nettopp slike steder.

Tittelens «Mellom topper og daler» referer heller ikke bare til naturen i fysisk forstand, men også opp- og nedturer i måten vi jobber med å bevare artsmangfoldet på kloden.

Den unge fotografen har heller ikke glemt jorden ferskeste biotop, og derfor blir det også bilder fra byene og den urbane naturen der.

– Jeg ønsker å dele fascinasjonen for natur og naturens egne innbyggere. Målet er at bildene skal være noe mer enn artsportretter, enten gjennom å arbeide kreativt med motivene eller ved å jobbe for at bildene vise noe mer om arten gjennom en miljøskildring som forteller noe om hvordan dyret lever, sier han.

Til tross for sin unge alder og ganske korte karriere har Jonathan Stenvall allerede rukket å bli en merittert fotograf. I 2015 vant han tittelen som Årets unge nordiske naturfotograf, og året etter ble han valgt inn i svenske Naturfotograferna/N som samler de beste svenske naturfotografene. Han er i tillegg initiativtakeren til en egen forening for unge nordiske naturfotografer, YNNP (Young Nordic Nature Photographers).

Nettside: jonathanstenvall.com