19 år gamle Knut Erik Alnæs er en av de unge naturfotografene som festivalen ønsker å gi plass til å presentere seg. Jusstudenten fra Oslo vil fortelle om hvilke opplevelser og tanker som ligger bak bildene sine, og om hvordan han som fotograf har utviklet seg de siste årene. Hovedsakelig vil foredraget omhandle fugle- og dyrefotografering. Konkrete prosjekter som det vil bli vist bilder fra er blant annet fra arter som fjellrev og spurvehauk.Han vil også komme inn på hvilke teknikker han bruker under fotografering, blant annet bruk av kamuflasjer og hvor viktig dette er for å ikke forstyrre unødvendig.

Han vil også fortelle om hva naturfotografi betyr for han, og han vil si noe om hvordan naturen kan være en viktig måte å koble av på for dagens unge.

Det var på hytta på Rjukan at naturinteressen for alvor ble vekket hos unge Knut Erik. Han var heller ikke så gammel da den gryende fotointeressen skjøt fart og han valgte et speilreflekskamera framfor en iPad.

Hovedsakelig jobber han med fugler og dyr, og målet er å vekke følelser hos seeren med bildene. Følelser som kanskje kan være med på å øke bevisstheten rundt bevaring av truet natur, og ikke minst hvor skjør naturen vi omgir oss med er. Samtidig synes han det er spennende å jobbe med nye vinklinger på velkjente arter, og har hele tiden som mål å skape originale presentasjoner av disse.

Knut Erik Alnæs har vært en markert størrelse blant Skandinavias unge naturfotografer i flere år, og er blitt premiert de fire siste årene i Nordic Nature Photo Contest. Han vant tittelen «Årets unge nordiske naturfotograf» i 2016 og 2018.

Hjemmeside: www.keanaturephotography.com