Øystein Søbye – Nordre Øyeren

Øystein Søbye – Nordre Øyeren

Øystein Søbye

Øystein Søbye har vært forfatter og naturfotograf på heltid fra 1992 til 2012. Nå kombinerer han det med annet arbeid i tillegg.

Han skal ta oss med til Nordre Øyeren, der vi får oppleve natur og dyreliv i Nordens største innlandsdelta. I tillegg til stillbilder, ledsages foredrag også av videosnutter og både film og bilder fra drone.

Søbye er en veteran som har gitt ut 14-15 bøker med egne bilder, flere av dem med egen tekst. tematisk spenner de fra natur og dyreliv ti kulturhistoriske kokebøker. Han har også gitt ut ei bok, i samarbeid med Sverre Solberg, om Øyeren,  og har på egenhånd og på oppdrag fra Våtmarkssenter Nordre Øyeren, produsert et billedspill og en video om naturreservatet.

 

Han regner seg som en generalist innen naturfoto, men med en forkjærlighet for det klassiske naturfotografiet.
 
Han var medlem av juryen i Fotojakta i Villmarksliv fra 1992 til 2018.
 
Hjemmeside: www.norsknatur.no