Naturbildene til Eirik Grønningsæter får gjerne ha spor av mennesker i seg. De siste årene har han brukt kameraet til å fortelle historier fra grenselandet mellom mennesker og natur, og hvordan vi både bruker og misbruker naturen. 

Foto: Roy Mangersnes

Eirik Grønningsæter er fotojournalist, fotoguide og feltbiolog som forteller historier med kameraet sitt. I jobben som feltbiolog er det sjøfugl og hval i polare strøk som har hatt hovedrollen. – Jeg startet min karriere som fuglekikker og intenst naturinteressert som veldig liten. Da jeg startet min fotografiske karriere i 2007, fokuserte jeg på å fortelle historier om dyrene, framfor å vise glansbildene. Dette har vært den røde tråden i bildene mine hele tiden. 

Eirik er ikke bare et kjent navn innenfor Norges grenser. Hans fotohistorier har vært publisert i de største publikasjonene i Norge, National Geographic, Ocean Geographic og flere andre ulike medier. Bildene hans har også vært utstilt i blant annet New York, Kina, Australia, Singapore og Island. 

– Foredraget jeg skal vise i Ski er sammensatt av flere korte historier som alle har fokus på menneskers bruk av naturen. Det er historier som er jobbet fram over lengre tid, hvor jeg forsøker å skape engasjement og følelser for et tema gjennom bildene mine. 

Eirik Grønningsæter ser du på scenen i Ski Rådhusteater lørdag 7. Mars kl. 09.

Nettsted: Youtube: Pagophilia, web: www.WildNature.no, Instagram: Wildnature.no