Georg Popp- The Vienna Project

Georg Popp- The Vienna Project

 

press_georg_01
©Georg Popp

Georg Popp- The Vienna Project

I 2012 startet fotografene Verena Popp-Hackner og Georg Popp på et prosjekt som de hadde fundert og tenkt på en stund. De hadde lagt merke til at selv om de bodde i byen i urbane strøk, hadde de dyrelivet overraskende nært innpå seg. Til og med i sin egen hage. Dyrelivet i europeiske byer er kanskje ikke så kjent, men det er i høyeste grad tilstede. Urbane strøk er hjemsted for mange arter, noen av dem er til og med utrydningstruede. I byer som Wien, Amsterdam, Berlin og Hamburg kan man ofte se ville dyr som “tar tilbake “ gatene og finner seg til rette i de urbane miljøene. Urban natur har blitt dokumentert tidligere, men ikke så grundig som I dette prosjektet. Dette ble også starten på Wiener Wildnis, et prosjekt for å formidle urban natur I flere multimediale kanaler . Det betyr Vienna Wilderness og prosjektet har en egen nettside, Facebookside, magasinartikler og til og med et eget magasin. Formålet er å opplyse og informere innbyggerne I Wien, og støtte andre byprosjekter, noe de har hatt stor suksess med så langt.

I 2017 vil de gi ut en fotobok, en barnebok , en naturguide for byen og de vil holde en utstilling på Naturhistorisk Mueseum I Wien.

Verena Popp-Hackner og Georg Hackner er profesjonelle landskapsfotografer og bor I Wien. De har et lite galleri og fotobibliotek og har spesialisert seg på storformat fotografi og jobber stort sett analogt.

Les mer om prosjektet her.

Les mer om fotografene her.

 

 

Legg igjen en kommentar