Tekst: Nina Frydenlund

Jørn Hagen

Jørn har alltid vært glad i å ferdes i naturen, og har vært hekta på foto siden 2013. Foredraget hans har tittelen ”Eventyrskogen” og er et prosjekt han har jobbet aktivt med siden 2014. Tid til å sanse og koble bort omverdenen er viktig for Jørn når han fotograferer.

 

 

Camilla Noresson

Camilla fotograferer mest makro og har en forkjærlighet for å vise de små detaljene i naturen. Hennes synsvinkel er naturromantisk og kunstnerisk i både uttrykk og budskap. Hun elsker å la fantasien få fritt spillerom når hun fotograferer. Camilla er medlem av den sydsvenske naturfotoforeningen PhotoNatura.  

 

 

Anne Øverås

Annes motiver gir seg tilkjenne i det åpne landskapet og i de små detaljer i hennes nærmiljø på Jæren. Der jakter hun på lyset, linjer, former og farger. Særlig abstrakte former fascinerer. Å være tilstede i øyeblikket, bruke sansene, finne visuelle uttrykk .

Fotografi for meg er å være på oppdagelsesferd i det skarpe, uskarpe landskap. Annes tema for sin presentasjon er «Vann».

 

Nina Frydenlund

Nina har fotografert siden 2011 og kom i kontakt med naturfotografi gjennom frivillig arbeid for Norsk Naturfotofestival. Hun er opptatt av friluftsliv og naturvern så naturfoto er et naturlig utløp for kreativiteten hennes.

Nina liker å bruke bilder til å filosofere rundt mentale indre landskap, og som en måte å se og forstå mellommenneskelige forhold på. Tekster er derfor også viktig i hennes arbeide.

 

Magnar Børnes

Magnar finner sine motiver rett utenfor stuedøra. Det er konsekvensen av et travelt liv som småbarnspappa kombinert med en sterk vilje til å se begrensninger som en mulighet. Med makrolinsen jakter han på grafiske former og abstrakte motiv i naturen, og har utviklet en egen signatur innen makrofotografering. Det handler om kunsten å se det store i det lille.

 

 

Bente KlevenbergBente Klevenberg

Bente ble bitt av fotoglede da hun fikk sitt første digitale speilreflekskamera i 2006. Etter det har kameraet blitt en fast følgesvenn sammen med hunden på hennes daglige turer i nærmiljøet. Hun er fasinert av naturens mangfold og mange tilpasninger. Gjennom bildene sine ønsker hun å formidle naturens mange stemninger og uttrykk ved hjelp av lyset. Gjennom kameralinsa har hun oppdaget at hun kan fange opp stemninger og detaljer i naturen som ikke alltid er synlig for det blotte øyet.

 

 

Bård Løken

Bård er profesjonell fotograf og har vært innom scenen på Norsk Naturfotofestival tidligere. Denne gangen er temaet ”November.” Naturfotografering har vært hans yrke og hobby i omlag 30 år, og i løpet av denne tiden har han blant annet utgitt en hel del bøker. Stort sett fotograferer han landskap og detaljer og søker etter opplevelser med kameraet. Ofte er det lyset, formene og fargene i motivet som trigger mest.

 

Les mer om Pecha Kucha her.