Jo-Anne McArthur. Foto: Lisa MacIntosh

Jo-Anne McArthur har reist til rundt 60 land for å dokumentere og fortelle om forholdene for dyrene som blir fanget i nettet av menneskelig aktivitet i menneskets tidsalder, antropocen.

Den kanadiske Naturfotografen og fotojournalisten er spesielt opptatt av de milliardene av dyr vi aldri ser som blir oppdrettet som mat eller pels til pynt og klær i en industriell produksjon. Det er ikke alltid en pen historie.

Men hun er også opptatt av de få som blir reddet. Hennes kanskje mest kjente bilde til nå av den foreldreløse gorillaen Pikin og oppasseren hennes Appolinaire Ndohoudou er et eksempel på det siste. Bildet vant publikumsprisen under fjorårets Wildlife Photographer of the Year.

Det er vanskelig å ikke bli berørt når du ser et slikt bilde.

Hun har reist fra Nord-Carolina til Israel, fra Skandinavia til det afrikanske kontinentet, alt for å møte dyrene og dokumentere både triste og håpefulle historier som hun mener det er viktig å fortelle.

Jo-Anne McArthur har brukt de siste 15 årene på å reise rundt for å dokumentere det komplekse forholdet mellom mennesker og dyr. Gjennom organisasjonen We Animals har hun sørget for at andre mennesker som ønsker å gjøre en innsats til dyrenes beste har tilgang på bilder og dokumentasjon.

Arbeidet hennes har hun høstet mange internasjonale priser og stor anerkjennelse for sitt talent og sitt engasjement.

I tillegg til å fotografere  er hun også forfatter for to bøker, og hun var i tillegg hovedpersonen i Liz Marshalls dokumentarfilm «The ghosts in our machine» fra 2013 som er et innlegg  og de stemmeløses stemme i debatten om dyrevelferd.

Hjemmeside: weanimals.org