Espen Rekdal

Egentlig er dette et gammelt skrinlagt bokprosjekt som måtte vike for filmprosjekter. Foredraget følger forandringene som skjer i havet langs Norskekysten gjennom året og de historiene og bildene Espen Rekdal som undervannsfotograf har prioriterer. Bildene er samlet over ca 20 år med fotografering langs Norskekysten.

 
Espen Rekdal er en norsk undervannsfotograf og marinbiolog. Han har hele verden som sitt arbeidsområde, og har publiset historier i bøker, TV-produksjoner og magasiner.
 
Han begynte å fotografere under vann i 1996. Han fattet raskt interesse for konkurranser som en måte å finansiere nye eventyr og en måte å utvikle seg raskere på ved å sette seg mål å jobbe mot. Han har tatt priser i Antibes, Wildlife Photographer of the year, Norske og Nordiske mesterskap, og er eneste norske verdensmester i undervannsfotografering. Bildene hans har vært publisert i hundrevis av bøker, magasiner og websider.
 
Blant oppdragsgiverne finner vi National Geographic, Discovery Channel, BBC Wildlife, LA Times og Huffington Post.
 
De siste 5 årene har Espen utelukkende konsentrert seg om film. Han jobbet fulltid på BBC’s «Blue Planet 2» som har høstet mye god kritikk og har vunnet en BAFTA, PANDA og fått to Emmy nominasjoner. I 2019 er han aktuell med BBC’s «Seven Worlds».
 
– Jeg har utviklet meg fra å ta estetisk vakre bilder til mer og mer å la dem dreie seg om historien bak. Bilder som viste dyreatferd var spesielt interessante og det er nok noe av forklaringen på at jeg migrerte over til film fra still-fotografi, sier han.

Hjemmeside: espenrekdal.no