Om Norsk naturfotofestival

— toneangivende arena for naturfoto

Norsk naturfotofestival er etablert som en toneangivende arena for et bredt spekter av fotografiske uttrykk skapt av — og i — naturen.

Festivalen arrangeres årlig i begynnelsen/midten av mars, og omfatter forelesninger, film- og bildevisninger samt utstillinger. Festivalprogrammet holder høyt internasjonalt nivå, med foredragsholdere av internasjonal størrelse. Programmet settes nøye sammen for å tilfredsstille ønsket om bredde i fotografiske uttrykk og geografisk tilhørighet. Vi er trygge på at våre foredragsholdere vil inspirere og bevege våre besøkende!

Arrangementet foregår med base i nyoppussede Rådhusteateret i Ski, der 550 deltagere får være med på et arrangement som er helt unikt i Norge. I tillegg til bildevisninger og foredrag kan deltakerne besøke mange spennende utstillinger inne og utendørs på utvalgte steder i nær tilknytning til Rådhusteateret og på Thon Hotel Ski. På kveldene arrangeres middager med mulighet for hyggelig foto- og naturprat med andre festivaldeltagere og foredragsholdere.

Festivalledelsen

Festivalen drives som et aksjeselskap, eid av Norske Naturfotografer/NN, Biofoto og Norsk Selskap for Fotografi (NSFF). Styret består av seks personer som alle har dedikerte oppgaver å jobbe med gjennom året for å forberede festivalen. Festivalen har en egen programkomite, og nyter godt av innsatsen en gjeng med flinke frivillige som hjelper til med den praktiske gjennomføringen.

  • Festivalsjef: Magnus Reneflot
  • Web-redaktør og redaktør for festivalmagasinet: Per Flakstad
  • Leder i programkomiteen: Pål Hermansen

Styret ledes av Øyvind Antonsen og består i tillegg av Stein Kristian Martinsen, Per Flakstad, Jan Fuglseth, Birgit Fostervold og Pål Hermansen, samt Bjørn Egil Brekke som møtende varamedlem.

Finn frem

Arrangementet er midt i Ski sentrum med gangavstand til togstasjon, bussterminal og festivalhotell. Det er gode forbindelser til Oslo og Oslo Lufthavn Gardermoen. Hvis du kommer med tog fra Sverige er Ski stasjon som regel en stopp på veien til Oslo.

Vi samarbeider med Thon Hotel i Ski, som gir oss hyggelige priser på overnatting. Bestillingslenke blir lagt ut på egen side i god tid før hver festival. Hotellet rommer for øvrig også festivalkontor og utstillinger under festivalhelgen.

Festivalgeneral Jan Magnus Reneflot
Fra foredrag i Rådhusteatret

Hovedsponsor

CEWE Japan Photo

Samarbeidspartnere

Nordre Follo kommune

Akvaplan Niva

Naturvernforbundet i Nordre Follo

Morgenavisen Østlandets Blad

Stjørdal foto

Nikon

Olympus Norge

Klimaproffen

Saga regnskap og økonomi AS